03.11.2017

Povijesni dokument: Potpisan ugovor o Aglomeraciji vrijedan 350 milijuna kuna

U gradskoj vijećnici u Novom Vinodolskom direktor našeg Društva gdin Igor Uremović, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, zajedno s gradonačelnikom Grada Crikvenice Damirom Rukavinom, načelnikom Vinodolske općine Marijanom Karlićem, te direktorom komunalnog poduzeća Murvica, Jevgenijem Prpićem, potpisao je Pismo namjere o suradnji na provedbi projekta “Sustav odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce”, kao i Ugovor o suradnji na tom istom projektu.

Radi se o generacijskom projektu vrijednom 350 milijuna kuna. Partneri na projektu su, uz Grad Novi Vinodolski, Grad Crikvenica, Komunalno trgovačko društvo Vodovod Žrnovnica d.o.o. i Komunalno trgovačko društvo Murvica d.o.o., a koji su to postali sklapanjem Ugovora o partnerstvu od 17. travnja 2014. godine. Uz taj Ugovor, partneri na projektu sklopili su i Ugovor o sufinanciranju projekta “Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce, te Ugovor  o partnerstvu na projektu Izrada studijske i projekte dokumentacije za izgradnju vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce.  S tim u vezi, direktor našeg Društva, Igor Uremović, naveo je da se na pripremi projekta radi više od dvije i pol godine.

Što se tiče financiranja projekta, od strane Europske unije, tj. Koheziijskog fonda očekuju se bespovratna sredstva u iznosu od 251 milijun kuna, država će osigurati sredstva u iznosu oko osamdesetak milijuna kuna, dok će preostalih tridesetak milijuna kuna osigurati jedinice lokalne samouprave.

Vrijedi napomenuti da je u  pripremi  2. faza projekta vrijedna 120 milijuna kuna, kojim će se riješiti sustav odvodnje otpadnih voda na podučju Jadranova, Klenovice i Vinodolske općine.